+30 22940 23747

Tα Θεραπευτικά Αλογάκια - Η Ιστορία Τους

Ιστορική διαδρομή: Τον Μάρτιο του ’13 με αφορμή την διάσωση ενός μικρού αλόγου pony, που ανακαλύψαμε τυχαία σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στο κέντρο της Καλλιθέας και που επί δύο χρόνια τρεφόταν με ξερό ψωμί από τους γείτονες και τους περαστικούς, συναντήσαμε το website του “Gentle Carousel Therapy Miniature Horses”, μη κερδοσκοπικό οργανισμό από την Florida Αμερικής.. Επηρεασμένοι από την τεράστια κοινωνική προσφορά τους πιστέψαμε ότι θα ήταν ευχής έργον να είχαμε και στην Ελλάδα ένα τέτοιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Το “Gentle Carousel” μετά από 23 χρόνια κοινωνικής δράσης στην Αμερική έχει 27 εκπαιδευμένα μικροσκοπικά αλογάκια με γαλάζια μάτια όπου κάθε χρόνο επισκέπτονται 50.000 ασθενείς -παιδιά και ενήλικες- σε νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, γηροκομεία, ιδρύματα για την προστασία παιδιών με τραυματικές εμπειρίες, κέντρα αποθεραπείας θυμάτων από ατυχήματα ή ατόμων με κινητικά προβλήματα, ασθενείς υπό θεραπεία καρκίνου και πολλές άλλες ευπαθείς ομάδες.
Μετά από πολύμηνη προσπάθεια τον Νοέμβριο ’13, με την βοήθεια λίγων φίλων και την συνεργασία των Αμερικάνων εμπνευστών του προγράμματος καταφέραμε να φέρουμε στην Ελλάδα έξι από τα σπάνια αυτά αλογάκια μινιατούρες!
Eίναι η μοναδική φορά που οι ιδιοκτήτες του “Gentle Carousel” εμπιστεύονται τα πολύτιμα αλογάκια τους εκτός Αμερικής και τα μεταφέρουν αεροπορικώς στην Ελλάδα. Μια μεγάλη ομάδα φορέων κινητοποιήθηκε για την ασφαλή μεταφορά τους από την Βόρεια Φλόριντα στο Μαϊάμι, στην συνέχεια στην Φρανκφούρτη, όπου πέρασαν τους ελέγχους της Ευρωπαϊκής Αγοράς, και τέλος στην Αθήνα όπου μετά από πολύμηνες προσπάθειες προσγειώθηκαν στο Ελ. Βενιζέλος.

Η Ελλάδα κέρδισε ανάμεσα από πολλές ισχυρές χώρες ( Αυστραλία, Μεγάλη Βρετανία, Καναδά κτλ ) το δικαίωμα της 1ης ομάδας του Gentle Carousel εκτός Αμερικανικών συνόρων, ενδυναμώνοντας τους δεσμούς των δύο χωρών. Το “Gentle Carousel” Αμερικής παρουσιάζει την χώρα μας παγκοσμίως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ενημερώνει ένα τεράστιο κοινό για την σημαντική παρουσία του αλόγου, τόσο στενά συνδεδεμένο με τον άνθρωπο στην Αρχαία Ελλάδα και στην Μυθολογία μας. Είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να κερδίσουμε την εύνοια και την συνεργασία του “Gentle Carousel” και αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη να συνεχίσουμε το έργο τους στην χώρα μας.

Τα Αλογάκια Του Gentle Carousel Σε Νοσοκομεία

Τα Αλογάκια Του Gentle Carousel Στην Ελλάδα

Ένα από τα αλογάκια του “Gentle Carousel”, η Magic

Η Magic επιλέχτηκε από το TIME Magazine ως ένα από τα 10 πιο ηρωικά ζώα στην ιστορία της Ανθρωπότητας και είναι το μόνο εν ζωή! Στην λίστα αυτή βρίσκεται και ο Βουκεφάλας του δικού μας «Μεγαλέξανδρου» ο οποίος είχε και αυτός όπως γνωρίζουμε ένα μάτι γαλάζιο! Η Magic έχει παρασημοφορηθεί από την Αμερικανική κυβέρνηση και έχει χριστεί Sheriff με ειδική επίσημη τελετή. Με την ιδιότητα της αυτή έχει ενταχθεί στην ομάδα Άμεσης Δράσης της Florida και σπεύδει μαζί με το αστυνομικό όχημα σε κάθε κλήση έκτακτης ανάγκης οικογενειακής βίας και αποσπά προσωρινά αλλά με μεγάλη αποτελεσματικότητα την προσοχή των μικρών παιδιών από την σκηνή του εγκλήματος.

Θέλετε Να γίνετε Υποστηρικτές Μας;